Tigray-partier hevder at flere enn 52.000 sivile er drept i regionen

Bistandsaktuelt | En trio av opposisjonspartier i den krigsherjede Tigray-regionen i Etiopia hevder at mer enn 52.000 sivile har blitt drept i konflikten som brøt ut i november.

I uttalelsen , som er signert Tigray Independence Party (TIP), Salsay Weyane Tigray (SAWET) og Great Tigray (Baytona), heter det at verdenssamfunnet må gripe inn før en «humanitær katastrofe av bibelske proporsjoner blir en realitet».

Volden har ført til at mer enn 3 millioner mennesker har blitt fordrevet, og 6,5 millioner har behov for nødhjelp, heter det videre. Uttalelsen sier ingenting om hvor estimatet over antall drepte kommer fra, og det har ikke lyktes nyhetsbyrået AP å komme i kontakt med partiene.

Etiopiske regjeringsstyrker innledet i november en stor offensiv for å ta kontrollen over Tigray-regionen fra Tigray-folkets frigjøringsfront (TPLF). Det har ikke kommet offisielle tall for antall døde siden.

Samtidig har internasjonale hjelpeorganisasjoner bedt om bedre tilgang til regionen, der begrensede kommunikasjonsmuligheter har gjort det vanskelig å kartlegge omfanget av volden.

Fredsprisvinner Abiy Ahmeds regjering gikk i desember med på å gi hjelpearbeidere uhindret adgang til regjeringskontrollerte områder, men en måned senere sier hjelpearbeidere at de fortsatt sliter med å nå et stort antall mennesker.

(©NTB)

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *