Korrespondent skal ha blitt angrepet og truet i eget hjem: − Jeg er veldig redd

VG | Mandag skal tre bevæpnede menn i sivilt tøy ha tatt seg inn i leiligheten til Bistandsaktuelt korrespondent, Lucy Kassa (29), i Addis Abeba.

Kassa har vært Bistandsaktuelts korrespondent i to år. Hun sier til VG at hun først ikke forsto hva mennene lette etter da de snudde leiligheten hennes på hodet.

– Så fant de bildene jeg har fått tak ifra en kilde i Adigrat i Tigray. Bildene skulle støtte oppunder en sak jeg jobber med for LA Times. Noen lette og noen avhørte meg, sier hun.

Saken omhandler en kvinne som skal ha blitt bortført, holdt fanget i over 15 dager og gjengvoldtatt av eritreiske soldater.

– Grunnet etnisiteten min antok de at jeg støtter TPLF, og at jeg skriver om situasjonen fordi jeg er fra Tigray. Jeg sa at jeg skriver om situasjonen fordi jeg er journalist, ikke fordi jeg er fra Tigray. Jeg ble ikke trodd. De sa ting ville bli vanskelig for meg om jeg fortsatte og at det neste gang ville det få større konsekvenser. De truet meg på livet, sier Kassa.

– Jeg er veldig redd, det er første gang jeg møter slik trakassering og trusler. Natt til tirsdag var jeg våken hele natten og jeg frykter for familien min. Jeg ikke vet om de vil komme tilbake eller vil gjøre meg noe i fremtiden. Det er usikkert, jeg vet ikke om de kan komme til å fengsle meg eller drepe meg.

Les videre >>

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *