,

FN avdekket kritikkverdige forhold i Tigray-flyktningleirer

Utrop | Titusenvis av eritreiske flyktninger har et presserende behov for hjelp i krigsrammede Tigray nord i Etiopia, ifølge FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR).

Nylig fikk FN-organet tilgang til området, noe som skjedde to måneder etter at konflikten tvang humanitære arbeidere til å forlate Tigray-regionen.

Ifølge talsperson Babar Baloch for UNHCR er forholdene kritikkverdige i to flyktningleirer i den krigsrammede Tigray-regionen nord i Etiopia

Manglende drivstoff til brønnpumper gjorde at flyktninger måtte bruke vann fra en bekk til vask, matlaging og som drikkevann, noe som resulterte i diarélignende sykdommer.

Over 4,5 millioner mennesker trenger akutt mat, viser et referat fra et krisemøte mellom hjelpearbeidere, regjeringen og lokale myndigheter 1. januar. Det tilsvarer nesten hele Tigrays befolkning.

Den etiopiske hæren startet i november en omfattende militæroffensiv mot opprørere i den nordlige Tigray-regionen. Titusenvis flyktet, og FN har varslet om grove menneskerettighetsbrudd.

(©NTB)

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *