,

Akutt fare for sultkatastrofe i Tigray

iTromsø.no | Krigen i Tigray-regionen nord i Etiopia har ført til at befolkningen står i akutt fare for å sulte i hjel, advarer hjelpearbeidere og myndighetene i området.

De første hjelpearbeiderne har nå ankommet den krigsherjede regionen etter at de gjentatte ganger har bedt Etiopias regjering om å slippe inn.

De beskriver hvordan avmagrede barn dør av diaré etter å ha drukket vann fra elvene.

Nyhetsbyrået AP har fått tak i et referat fra et krisemøte 1. januar. Der står det at «hundretusener av mennesker kan komme til å sulte i hjel», og at noen allerede har gjort det.

På krisemøtet deltok hjelpearbeidere, regjeringen og lokale myndigheter. En lokal tjenestemann uttalte at mennesker ber om å få en enkelt kjeks for å stagge sulten.

Over 4,5 millioner mennesker, nesten hele Tigrays befolkning, trenger akutt mat, ifølge deltakerne.

– Det er et ekstremt akutt behov – jeg vet ikke hvilke ord jeg skal bruke – for en rask opptrapping av hjelpearbeidet fordi folk dør hver eneste dag mens vi snakker, sier Mari Carmen Vinoles, leder for kriseenheten i Leger Uten Grenser.

Under regjeringsoffensiven på slutten av fjoråret ble butikker plyndret eller tømt for varer, og avlinger ble svidd av. Offensiven var rettet mot de regionale lederne.

(©NTB)

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *